Nasz sklep w celach prawidłowego funkcjonowania, statystycznych, reklamowych i reklam personalizowanych korzysta z plików cookie. Możesz zarządzać plikami cookie z poziomu Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies na naszej witrynie znajduje się w polityce prywatności.

ok

JELITA. NATURALNE WIEPRZOWE KALIBRACJA 28/30mm 15M

search

JELITA. NATURALNE WIEPRZOWE KALIBRACJA 28/30mm 15M

ogr.brow.16918915
34,90 zł
Brutto
  Wysyłamy na

terenie całej Polski

  Bezpieczne

płatności

  Gwarancja

jakości towaru

Ilość

Jelita naturalne wieprzowe - kaliber 28/30mm, 15m

 

 

  • Idealne do domowych wędlin — naturalne jelita wieprzowe nadają się do spożycia i stanowią podstawowy składnik wykorzystywany przy domowej produkcji kiełbas.

  • Wysoka jakość i bezpieczeństwo — naturalne jelita wieprzowe to wysoka jakość pozwalająca Ci na samodzielne wytwarzanie kiełbas i unikanie niezdrowych dodatków oraz konserwantów!

  • Prostota użycia — przed użyciem jelita należy moczyć ok. 20 min w wodzie o temperaturze ok 30°C, a następnie przepłukać ich środek letnią wodą. Po tym zabiegu produkt nadaje się już do nadziewania farszem.

  • Uniwersalne — jelita mają zastosowanie do każdego rodzaju kiełbasy oraz różnych sposobów obróbki; cienkich kiełbas parzonych, wędzonych, grillowanych, suszonych i dojrzewających.

  • Aż 15 metrów w opakowaniu — kupując nasz produkt, otrzymujesz, aż 15 m naturalnych jelit wieprzowych, co wystarczy na ok. 9 kg farszu mięsnego!

Marzysz o domowym wyrobie pysznych wędlin? Przygotowanie ulubionej cienkiej kiełbasy parzonej, wędzonej, grillowanej, suszonej lub dojrzewającej nie będzie dla Ciebie już żadnym problemem! Naturalne jelita wieprzowe, nadają się do spożycia, dzięki czemu wybierając je, jesteś w stanie przygotować w nich swoje ulubione wędliny, bez obaw o dodatek zbędnych substancji konserwujących, czy chemicznych dodatków (Jelita są hermetycznie zapakowane w obecności jednego środka konserwującego, jakim jest — sól!). Naturalne jelita wieprzowe świetnie nadadzą się do wyrobu każdego rodzaju cienkich kiełbas i podrobów takich jak: jałowcowa,, zwyczajna, biała, kiełbasa, „Śląska”, „Grilli” z Finlandii, „Bratwurst” z Niemiec, „Boudin blanc” i „Saucisse Montbeliard” z Francji itp. Opakowanie zawiera 15 m jelit. Średnio na 1 kg farszu mięsnego potrzeba ok. 1,6 m jelita (uzależnione od kalibracji oraz rodzaju przygotowywanej kiełbasy tj. grubość kawałków mięsnych, konsystencji farszu). Długość jelit należy mierzyć po uprzednim namoczeniu ich w wodzie. Jest to jedyny obiektywny sposób miary. Uzyskanie najbardziej wiarygodnego wyniku nie odbywa się po naciągnięciu jelit i przyłożeniu ich do miarki.

 

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.