Kuchnie świata - Oberżyna/Solanum melongena/Black Beauty/fioletowe/1.0
Kuchnie świata - Oberżyna/Solanum melongena/Black Beauty/fioletowe/1.0
terenie całej Polski
płatności
jakości towaru
OBERŻYNA Black Beauty 1g - KUCHNIE ŚWIATA - Kuchnia Grecka - W. LEGUTKO
Oberżyna Black Beauty - Kuchnia Grecka - nowa seria nasion Kuchnie Świata
PIECZONA OBERŻYNA - Kuchnia Grecka
- 1 oberżyna Black Beauty
- sól i pieprz
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 2 łyżki oliwy
Oberżynę pokroić na grube plastry o szerokości ok. 1cm, doprawić z dwóch stron solą i pieprzem, natrzeć startym czosnkiem, posypać oregano. Posmarować oliwą i ułożyć na blaszce do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec na górnej półce przez 6-7 minut aż oberżyna lekko zbrązowieje. Przewrócić na drugą stronę i powtórzyć pieczenie.