Kuchnie świata - Bazylia właściwa/Ocimum basilicum/Siam Queen/zielone/
Kuchnie świata - Bazylia właściwa/Ocimum basilicum/Siam Queen/zielone/
terenie całej Polski
płatności
jakości towaru
BAZYLIA właściwa Siam Queen 1g - KUCHNIE ŚWIATA - Kuchnia Tajska - W. LEGUTKO
Bazylia tajska Siam Queen - Kuchnia Tajska - nowa seria nasion Kuchnie Świata
ZUPA TAJSKA - Kuchnia Tajska
- kilka liści bazylii tajskiej Siami Queen
- 2 łyżeczki oleju
- 1 łyżeczka tartego imbiru
- 250ml bulionu
- 200g filetu z dorsza
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka sosu rybnego
- 1 papryczka chili
- 200ml mleka kokosowego
W garnku podgrzać olej dodać imbir, wlać bulion, mleko kokosowe i zagotować. W miedzy czasie dodać sok z limonki, cukier, sos rybny, kilka listków bazylii. Gotować przez 3 minuty. Do lekko gotującego się wywaru włożyć pokrojone filety. gotować bez przykrycia na małym ogniu przez ok. 5 minut dodając lól do smaku. Doprawić papryczką chili. Podawać z ugotowanym ryżem i udekorować bazylią.