Kuchnie świata - Pomidor/Solanum lycopersicum/Alka/czerwone/0.50g
Kuchnie świata - Pomidor/Solanum lycopersicum/Alka/czerwone/0.50g
terenie całej Polski
płatności
jakości towaru
POMIDOR gruntowy karłowy 0,5g - KUCHNIE ŚWIATA - Kuchnia Hiszpańska - W. LEGUTKO
GAZPACHO - Kuchnia Hiszpańska:
- 500g dojrzałych pomidorów
- 1 czerwona papryka słodka
- 1 zielona papryka słodka
- czosnek
- zielony ogórek
- gęsta śmietana
- koncentrat pomidorowy
- oliwa z oliwek
- ocet winny
- chleb pszenny
- sól i pieprz
Pomidory parzymy we wrzątku tak, aby skórka łatwo odchodziła. Obieramy ze skórki i kroimy z pozostałymi warzywami na kawałeczki. Wszystkie składniki wraz z czosnkiem, oliwą z oliwek, koncentratem i octem rozdrabniamy w malakserze. Mocno doprawiamy zupę solą i pieprzem. Gazpacho należy chłodzić przez minimum pół godziny w lodówce. Zupę podajemy udekorowaną gęstą śmietaną i usmażonymi wcześniej grzankami z chleba.
Opakowanie: 0,5g nasion