Nasz sklep w celach prawidłowego funkcjonowania, statystycznych, reklamowych i reklam personalizowanych korzysta z plików cookie. Możesz zarządzać plikami cookie z poziomu Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat warunków przechowywania lub dostępu do plików cookies na naszej witrynie znajduje się w polityce prywatności.

ok

NASIONA. NA KIEŁKI - SOCZEWICA/LENS CULINARIS///30g

  • Nowy
search

NASIONA. NA KIEŁKI - SOCZEWICA/LENS CULINARIS///30g

ogr.legu.37491940
3,99 zł
Brutto
  Wysyłamy na

terenie całej Polski

  Bezpieczne

płatności

  Gwarancja

jakości towaru

Ilość

NASIONA NA KIEŁKI - SOCZEWICA 30g - SMAK ZDROWIA - W. LEGUTKO


Kiełki soczewicy to bogate źródło białka, witamin: C, B1, B2, PP oraz wapnia fosforu, żelaza, cynku, potasu, magnezu. Ze względu na zawartość kwasu foliowego są szczególnie polecane kobietom w ciąży. Delikatne w smaku nadają się zarówno do spożywania na surowo w sałatkach, do kanapek lub na ciepło do potraw z woka i patelni.

Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnienie i wymianę.

Kiełki można także produkować w słoiku: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią, przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukać wodą dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.