- Nowy
OSŁONKA BIAŁKOWA FI 55MM, 4M, NA KIEŁBASY
OSŁONKA BIAŁKOWA FI 55MM, 4M, NA KIEŁBASY
terenie całej Polski
płatności
jakości towaru
Osłonka białkowa wędliniarska
- Do parzenia i wędzenia — wędliniarska osłonka białkowa do kiełbas sprawdzi się podczas przygotowywania pieczonych, parzonych oraz wędzonych zarówno na ciepło, gorąco, jak i na zimno wyrobów domowych.
- Do różnego rodzaju kiełbas — osłonka pozwoli Ci na samodzielne przyrządzenie wyśmienitych wędlin takich jak żywiecka, krakowska i szynkowa, a także kiełbasy długo dojrzewające.
- Proste użycie — osłonka jest niezwykle prosta w użyciu, przed napełnieniem wystarczy namoczyć ją przez 15 minut w solance, a następnie ściśle wypełnić wsadem, zawiązać i poddać obróbce.
- Posiada atest PZH — produkt przetestowany i dopuszczony do kontaktu z żywnością, również tą poddawaną obróbce termicznej w wysokich temperaturach.
- Dane szczegółowe — osłonka posiada wytrzymałość termiczną do 100°C. Opakowanie zawiera osłonkę w kolorze carmel lub creal, długości ok. 4 m i średnicy 55 cm.
Wysokiej jakości osłonka wędliniarska, białkowa pochodzenia zwierzęcego - pozyskana z dwoiny bydlęcej. Idealna do kiełbas, posiadająca atest PZH i pozwalająca na proste i szybkie przygotowanie domowych wędlin. Osłonka dopuszczona do kontaktu z żywnością posiada wytrzymałość termiczną do 100°C i umożliwia parzenie w max. temp. 75°C, wędzenie 90°C oraz obróbkę zimnym dymem w max. temp. 40°C. Przy jej wykorzystaniu w prosty i bezproblemowy sposób przygotujesz domowe wędliny i kiełbasy parzone oraz wędzone takie jak żywiecka, krakowska i szynkowa. Osłonka sprawdzi się również do przygotowywania kiełbas długo dojrzewających. Opakowanie zawiera osłonkę w kolorze carmel lub creal, o długości ok. 4 m i średnicy 55 cm.