OSŁONKA POLIAMIDOW 8M-FI 73MM (120C)
OSŁONKA POLIAMIDOW 8M-FI 73MM (120C)
terenie całej Polski
płatności
jakości towaru
Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm, 120°C
Osłonka poliamidowa służy do przygotowywania domowych wyrobów garmażeryjnych i wędliniarskich.
Pozwala na samodzielne wykonanie parzonych wędlin takich jak salceson, pasztetowa, szynka, metka, mielonka, mortadela, kaszanka. Nadaje się do przygotowania potraw metodą sous vide.
Sposób użycia:
Przed użyciem moczyć w wodzie o temperaturze max. 40°C przez około 15 minut. Podczas moczenia cała osłonka powinna być zanurzona w wodzie. Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać, a następnie poddać obróbce odpowiedniej dla danego rodzaju wędliny.
Maksymalna temperatura w procesie parzenia wynosi 125°C. Po obróbce termicznej chłodzić powietrzem, nie stosować szokowego natrysku zimną wodą.